Op 1 november verzamelden meer dan 30 enthousiaste deelnemers zich in Zwolle voor de regiobijeenkomst van JWB Oost. Gastvrij ontvangen door de jongerenraad van Trias Jeugdhulp, beloofde de avond een inspirerende uitwisseling van ideeën en ervaringen te worden, met de jongerenraden van Jarabee en Pactum als speciale gasten.

Het thema van de bijeenkomst was “Bij mij thuis,” geïnspireerd op de Kinderboekenweek 2023. Een zelfgemaakt stamppottenbuffet zette de toon voor een avond vol actuele ontwikkelingen binnen de jongerenraden, waarbij alle aanwezige raden betrokken waren bij het project Veiligheid van het JWB.

De jongeren gingen in drie gemixte groepen uit elkaar en beginnen met een A4 meningsvragen (schaalvragen). De volgende vragen worden besproken:

•           Hoe tevreden ben je over je verzorgers?

•           Wat zou je ervan vinden als er bij jou thuis drugs wordt gebruikt?

•           Wat vind je ervan als er ruzie is in jouw huis?

•           Hoe goed heb je het in je huis?

•           Hoe vind jij de relaties in je huis?

Tijdens de tweede groepsopdracht maakten de jongeren op een poster een lijstje van de do’s en dont’s op de plek waar ze wonen. In het huisje vind je de belangrijkste punten samengevat.

Slotopdracht was de vraag om een moodboard te maken van hoe een thuis er volgens de jongeren uitziet.

Speciale dank aan de jongerenraad van Trias voor de organisatie van deze inhoudelijk en creatief vormgegeven regiobijeenkomst.