Een nieuwe rubriek op de website van het JWB! Elke maand staat een ander Jongerenraadlid in “The Spotlight”! Deze persoon vertelt wat hij/zij doet met zijn/haar jongerenraad!

In juni: Jaimy van Jeugdformaat

Even voorstellen…. Wie ben je?

Ik ben Jaimy, 16 jaar, en woon momenteel binnen stichting Anton Constandse.

Waarom ben jij (ooit) lid geworden van de jongerenraad?

Ik ben in aanraking gekomen met de Jongerenraad via een huisvergadering van mijn logeerhuis binnen Jeugdformaat, ik was geïnteresseerd vanwege dat ik zelf tegen dingen aanliep binnen mijn logeerhuis, en ik heel graag andere jongeren hun visie daarover wou weten.

Wat is het mooiste wat je hebt bereikt met jouw jongerenraad?

Het mooiste wat ik heb bereikt is dat ik me nu niet meer irriteer aan mensen met een andere mening, en hun ook gewoon in hun waarde kan laten.

Als je 1 dag de directeur mocht zijn van de jeugdhulp instelling waar jij hulp van kreeg/krijgt, wat zou jij dan willen veranderen, en waarom juist dat?

Ik zou willen veranderen dat begeleiding zo weinig op de groep zelf is en naar mijn mening te weinig met jongeren bezig is.

Welk thema vind jij dat er dit jaar extra aandacht verdient op de agenda van het JWB?

Voorbereiden op 18+.

Als jij andere jongeren met 1 zin mag inspireren, welke zin zou dit zijn, en waarom juist die zin?

Het is tegenwind die de vlieger doet opstijgen. Ik denk dat binnen een woonplek je altijd tegenslagen zult hebben, maar dat deze je alleen maar sterker maken in het proces wat je doormaakt.